четвъртък, януари 06, 2011

Фарфале със сирена


След Нова година ми останаха един куп сирена и се чудих какво да направя та достигнах до това решение... макарони ще са :)
Продукти: 350г фарфале (или друг вид макарони), 250 г готварска сметана, 100 мл шампанско, по 50 г сирене бри, козе твърдо сирене, ементал, кашкавал, камембер, сол и черен пипер на вкус, 50 г масло.

Фарфалето се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се пуска бучка масло, разбъркват се докато се разтопи. В тиган се загрява сметаната, добавят се сирената нарязани на дребно и шампанското. Бърка се докато сирената се разтопят. Добавят се черен пипер и сол ако е необходимо (аз не слагах защото от сирената соса си беше достатъчно солен, а макароните варих в подсолена вода). прибавят се фарфалето и се объркват добре.
Може да се сервират поръсени с пармезан или накълцани пресни подправки по избор.

0 comments:

Публикуване на коментар