събота, март 12, 2011

Спагети с доматен сос


Продукти: 1 кг домати, 1 пакет спагети (500г), 1/2 ч.ч. бяло вино, малко вода, 3-4 с.л. лютеница, босилек, сол и риган на вкус, 4-5 скилидки чесън, малко олио, 1 с.л. захар

Доматите се накисват за 1-2 минути в гореща вода, така по лесно им се сваля ципата. Нарязват се на дребни кубчета. Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Загрява се малко олио в тиган, прибавят се нарязаните на дребно скилидки чесън, оръщат се няколко пъти и им се добавят доматите и бялото вино + малко вода. оставя се да къкри на бавен огън. Малко преди готовност се добавят лютеницата и подправките.

Може да се поръси с кашкавал в дните на пост в които е позволено да се консумират млчени продукти.

0 comments:

Публикуване на коментар