сряда, юли 20, 2011
Телешко варено на Бърт Рейнолдс
Скоро Лора и Стоян от Бон апети показаха тази рецепта и направо се влюбих в нея. Не мога да пусна активен линк към рецептата защото имам някакъв проблем с бутоните - http://bonapeti.novatv.bg/recipes_of_the_day/?receipt=5964
Продукти: 1 кг телешко месо нарязано на кубчета, 100 г бекон, 250 г гъби, 3 картофа, 2 моркова, 2 стръка селъри (вид целина), 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 3-4 с.л. зехтин, 1 ч.ч. телешки бульон, 200 мл червено вино, дафинов лист 2 - 3, мащерка, 100 г брашно, сол и черен пипер на вкус, 1 голям домат - настърган
половината от зехтина се загрява в дълбок съд и в него се запържва до златисто нарязаният бекон. Месото се осолява и се поръсва с черен пипер и се овалва добре в брашното. Прибавя се към бекона, към тях се добавят нарязаните на ситно лук и чесън и се запоржва до златисто. Прибавят се бульона и виното, мащерката и дафиновия лист и се оставя да къкри около час и половина на слаб котлон. Ако е нужно се добавя по малко топла вода. Морковите, селърито, картофите и гъбите се нарязват и се прибавят към месото. Отгоре се изсипва настърганият домат, разбърква се добре и се оставя да къкри до готовност на месото и зеленчуците. Аз прибавих и още половин чаша бульон и готвих до почти пълното изпаряване.
Сервира се поръсено с нарязан пресен магданоз.
Това е една от най-вкусните манджички които съм яла :)
Ммм - звучи много вкусно :) Записвам си рецептата, защото вкъщи телешкото е на почит. Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеИ ние много го обичаме. Особено в някакъв такъв вид. Дано ти хареса, Габи! :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и от мен!
Поздрави,
Галка
Не съм гледала предаването, но хубаво е, че ти показваш тази рецепта.:-)))Сега остава само да намеря качествено телешко месо.:-)Благодарности за рецептата!
ОтговорИзтриванеПрекрасни почивни дни!