четвъртък, май 28, 2015
Булгур пилаф с леща
Рецептата гледах по 24 kitchen. Адаптирано от тук.
Продукти: 1 ч.ч. булгур, 1 с.л. масло (или зехтин за постния вариант), 2 ч.ч. вода, сол на вкус, черен пипер, 1 с.л. сушени зеленчуци
1 малко черпаче сварена зелена леща (3-4 с.л.), половин глава червен лук, 1-2 скилидки чесън, 3 малки домата
В тенджерка се загрява мазнината и се запържва до златисто булгура. Добавят се водата и подправките и се покрива с капака. Оставя се да къкри на бавен огън без да се разбърква докато булгура поеме водата.
Лукът и чесънът се режат на тънки филийки и се запържват в малко зехтин. Прибавят се върху пилафа, слага се и сварената леща, както и доматите нарязани на филии и се изключва котлона. Покрива се с кърпа и се оставя да почине 20 минути преди сервиране.
Бързо, лесно и вкусно от Максут Ашкар :) Аз не сложих фиде защото съм на 90-дневната диета и не мога да ям фиде в ден за варива.
0 comments:
Публикуване на коментар