петък, юни 05, 2015

Шоколадова бисквитена торта


Имах 2 литра домашно овче прясно мляко и се чудих какво да направя с него, та се спрях на една бисквитена торта.

Продукти: 700 мл прясно мляко (в моят случай овче), 5 с.л. кафява захар, 1 ванилия, 1 пудинг шоколад, 100 г краве масло, 200 г течен шоколад, какаови бисквити "Закуска", кокосови стърготини за украса, 2 банана нарязани на филийки.

В 100 мл прясно мляко се разтваря пудинга, в останалото се прибавят захарта и ванилията и се кипва. Добавя му се пудинга и се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Сваля се от котлона и му се прибавят маслото и течният шоколад. Разбърква се добре докато всичко се усвои добре.

На Дъното на тавичка се изсипва един черпак от крема и се разпределя добре, подреждат се бисквитите, отгоре се изсипва 1/2 от крема. Подреждат се бананите, следващия ред с бисквити и останалия крем. Покрива се с кокосови стърготини (или друга украса) и се оставя да престои една нощ в хладилник.

0 comments:

Публикуване на коментар