вторник, януари 19, 2016
Пилешка супа с пармезан
Тази супичка я направих без застройка защото сега ме е страх да консумирам яйца. Реших да й сложа от останалия ми пармезан от тези соленки. Хареса се у дома въпреки, че предпочитат да са застроени супите.
Реших за да я направя по-плътна да мина няколко пъти с пасатора за да се пасират малка част от зеленчуците. Чудесна за студените дни.
Ето я и нея!
Продукти: 5 пилешки бутчета (само долната част) или друго пилешко месо, което обичате, сол на вкус, 2 картофа, 1 морков, 1 малка глава кромид лук, 1 с.л. сухи зеленчуци, една шепа фиде, 1 ч.ч. настърган пармезан
Бутчетата се измиват и се заливат с вода и се посолява малко. Варят се до готовност и се изваждат в чиния да поизстинат. Зеленчуците се нарязват и се добавят към бульона заедно с 1 с.л. сухи зеленчуци. Когато са почти готови се слага и фидето. Добавят се пилешкото месо, накъсано на късчета и се вари до готовност.
Накрая се прибавя пармезана. Сваля се от котлона и се минава няколко пъти с пасатора за да се пасират малко от зеленчуците.
Сервира се с настърган пармезан и/или крутончета.
0 comments:
Публикуване на коментар