четвъртък, март 03, 2016

Изварени питки със сирене


Това са изварените питки на моята приятелка Юлето, но малко променени. Съвсем мъничко. Реших да си ги запиша като отделна рецепта. Получиха се много вкусни и много се харесаха.


Продукти: 200 г кашкавалена извара, 100 мл топла вода, 1/2 ч.л. сол, 1 пак. суха мая, 1 белтък, 250-300 г брашно
сирене за пълнеж и жълтък разреден с малко вода за намазване на питките.


Замесва се тесто от продуктите. Трябва да е меко, гладко и нелепнещо. По оригиналната рецепта са 250 г брашно, но заради допълнителния белтък ще е нужно още малко. Оставя се да удвои обема си. Оформят се 6-8 питки като във всяка от тях се поставя кубче сирене по избор (краве, овче, козе, биволско, което ви е любимо). В тавичка покрита с хартия за печене се оставят да втасат питките. След това се намазват с жълтъка и се разрязват леко на кръст.
Пекат се около 20 минути или до приятно зачервяване в предварително загрята на 200 градуса фурна.






0 comments:

Публикуване на коментар