Изварени питки със сирене
Това са изварените питки на моята приятелка Юлето, но малко променени. Съвсем мъничко. Реших да си ги запиша като отделна рецепта. Получиха се много вкусни и много се харесаха.
Продукти: 200 г кашкавалена извара, 100 мл топла вода, 1/2 ч.л. сол, 1 пак. суха мая, 1 белтък, 250-300 г брашно
сирене за пълнеж и жълтък разреден с малко вода за намазване на питките.
Замесва се тесто от продуктите. Трябва да е меко, гладко и нелепнещо. По оригиналната рецепта са 250 г брашно, но заради допълнителния белтък ще е нужно още малко. Оставя се да удвои обема си. Оформят се 6-8 питки като във всяка от тях се поставя кубче сирене по избор (краве, овче, козе, биволско, което ви е любимо). В тавичка покрита с хартия за печене се оставят да втасат питките. След това се намазват с жълтъка и се разрязват леко на кръст.
Пекат се около 20 минути или до приятно зачервяване в предварително загрята на 200 градуса фурна.
0 comments:
Публикуване на коментар