Последен постинг за месеца и второто ми предложение включено в чудесното блогърско списание SOintoFOOD
Мислех да пиша утре, защото днес имах ужасно главоболие цял ден и на работа и после вкъщи, но в крайна сметка реших да изпратя месеца вкусно :)
Малко по-екзотично ястие, но много вкусно. Всъщност според вкуса може да се намали количеството на захар ако не обичате твърде сладко.
Благодаря за възможността!
Продукти за две порции: 1 брой пилешки гърди, сокът от 2-3 портокала, 2-3 с.л. сос от нар, 1 с.л. сос уорчестър, 2 щипки пушен червен пипер, 6 с.л. кафява захар, кората от един портокал, 2 скилидки чесън - накълцани, 1/4 ч.ч. вода и разтворено в нея 1 с.л. брашно от тапиока (или друг сгъстител - царевично, пшенично нишесте), сол на вкус
за гарнитура: любимият ви варен ориз.
В дълбок тиган с незалепващо покритие се загряват портокаловия сок, соса от нар, соса уорчестър, пипера, кафявата захар, накълцаните на ситно скилидки чесън, портокаловата кора. Оставя се да къкри на слаб огън и когато леко се редуцира се добавя нарязаното на малки кубченца пилешко месо.
Готви се около 15-тина минути, докато побелее и се добавя водата с разтвореното брашно от тапиока. оставя се да къкри още малко докато соса се сгъсти достатъчно. Ако е необходимо се добавя и сол на вкус.
Сервира се върху любимият ви ориз. Може да се наръси и с пресни подправки.
*Може месото да се запържи предварително до готовност в малко мазнина и сле това да се добави в соса, но аз предпочетох да се свари в него.