неделя, ноември 21, 2010

Кюфтета по чирпански


Продукти: Половин килограм кайма, чубрица, черен пипер, кимион, сол на вкус, за соса:
2 големи глави кромид лук, няколко големи картофа, 5-6 скилидки чесън, 2 моркова, 2 големи домата, 2 с.л. доматено пюре, 2-3 с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер, половин връзка магданоз.


Каймата се обърква с подправките и се прави на малки кюфтенца. оформят се с влажни ръце. Подсолява се вода и се завира. Пускат се кюфтенцата и се оставят да се варят 10-15 минути. През това време се запържва нарязания лук и чесън. Към тях се добавят нарязаните моркови и картофи. Доматите се настъргват и се довабят към тази смес с доматеното пюре. В съд се разбъркват червения пипер и брашното и се налива от бульона от кюфтетата като се разбърква непрекъснато за да не станат бучки. Добавя се към останалите продукти, объркват се добре и се изсипват при кюфтетата. Оставят се да къкрят до пълното им сваряване. Прибавят се подправки на вкус и нарязания магданоз.

0 comments:

Публикуване на коментар