Влажно брауни с моркови


Днес блогът ми има рожден ден. Става на цели 9 години! Днес ще правя (ако водата реши да дойде скоро, защото спря) трюфели с тиква и бял шоколад, но няма как да напиша пост за тях, затова ще ви представя това брауни.
Малко необичайно. Оригиналната рецепта даже беше с тиквички, но аз исках да направя с моркови и я адаптирах според желанието ми. Не е типичното брауни, доста различно е на вкус, но е приятно. Не мога да кажа обаче, че ще стане най-любимото ми. Може да се работи още по идеята с морковите. Затова пък е изцяло постно и може да се хапва по време на пости. Интересното е, че си остава доста влажно. Дори ако се пече повече време структурата му няма да се промени.
Адаптирано е от тук.

Пожелавам си още много по 9 години да го списвам.
Освен това този пост е и първият ми за новата година. Нямах възможност по-рано да пиша. Пожелавам на всички Ви една изключителна 2018 година, изпълнена с много приключения, с много усмивки, хубави емоции и прекрасни хора! Благодаря, че сте с мен в този мой личен проект. 


Продукти: 1/4 ч.ч. ябълков сос (аз си го купувам от Лидл), 1 пюриран банан, 3/4 ч.ч. кафява захар, ванилия, 1/4/ ч.ч. хубаво какао на прах, 1 ч.л. бакпулвер, щипка-две сол, 1 ч.ч. ситно настъргани моркови, 1 ч.ч. брашно

    Фурната се загрява на 180 градуса. Тавичка с размери 20 на 20 см се застила с хартия за печене. 
    В  купа се смесват ябълковия сос, пюрирания банан и захарта. Към тях се добавят ванилията, солта, какаото и се разбърква добре. Добавят се морковите, разбърква се и накрая се добавя брашното с бакпулвера.

    Сместа се разпределя в тавичката. Пече се в предварително загрята фурна за около 25-30 минути. Няма нужда от повече печене. Оставя се да изстине и след това се нарязва на квадрати. Може да се поръси с какао или пудра захар. 
     
     
     
     
     

              7 коментара:

              1. Честита блогогодишнина, Галка! Пожелавам ти от сърце още много рецепти да публикуваш, още много последователи да вдъхновяваш!

                ОтговорИзтриване
              2. За много години, Галка! И много години да поддържаш блога, все така с вкусни рецепти. 9 години, ще рече човек, че невръстна си го почнала:)

                ОтговорИзтриване
              3. За много години, Веси! Благодаря ти за пожеланията. Амиии бях на 26 години като го започнах. Не толкова невръстна :D Къде на шега, къде да опитам нещо ново. Интересен опит ми беше. Така сякаш още повече ми се засили любовта към храната :D

                ОтговорИзтриване
              4. Здравейте, бихте ли казали на коя фирма е този ябълков сос. Нали не става дума за сок? Ако имате снимка :)

                ОтговорИзтриване
              5. Здравейте! Не е сок, като консистенция е по скоро като пюре/мус. Много е вкусно. Преди няколко години опитах за първи път такъв в Германия и след това бях много щастлива, че се намира и у нас. Това, което аз си купувам е от Лидл, от био продуктите им. Не съм сигурна обаче дали е от постоянните им продукти или се предлага от време на време. Обикновено си купувам по няколко бурканчета.
                Намерих снимка - https://www.lidl.de/de/freshona-bio-apfelmus/p180490

                ОтговорИзтриване
              6. Не успях да линкна връзката, просто я копирайте.

                Поздрави,
                Галя

                ОтговорИзтриване