Овесени сладки с ябълки и кленов сироп



Дойде ред за последната ми публикация за 2017 година. Отново нещо сладко. Човек наистина би си помислил, че у дома се храним само със сладкиши. Далеч не е така разбира се. В повечето случаи приготвям нещо по-обикновено за хапване или пък не се стига до снимки. Обещавам следващата година да ги редувам повече сладките и солените неща. :D

Искам да Ви пожелая весело посрещане на Новата година! Бъдете много щастливи и изпълнени с надежди за хубави емоции през 2018. Пожелавам ви в новогодишната нощ (а и през целият си живот) да бъдете заобиколени само от стойностни хора с които да споделяте само хубави моменти. Весели празници! 

За последна рецепта избрах нещо не толкова бляскаво. Нещо обикновено и сравнително здравословно. Адаптирах рецептата от тук. Сладките стават меки, ароматни, изпълнени с вкусове. Идеални са за една следобедна закуска с чаша чай в студените дни. Без захар са и с овесени ядки. Приготвят се за минути и всеки би могъл да си ги приготви дори да няма кой знае какви умения в печенето на сладкиши.



Продукти: 100 г фини овесени ядки, 110 г пълнозърнесто брашно, 1 ч.л. с връх канела, щипка сол, 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 голямо яйце, 2 с.л. кокосово олио, ванилия, 120 мл кленов сироп, 150 г обелена и нарязана на ситно ябълка, 2 шепи натрошени орехи


Всички мокри съставки се смесват, към тях се добавят сухите и накрая се прибавят ябълките и орехите.

С лъжица се оформят 12 топки, които се притискат леко и се пекат в застлана с хартия за печене тава в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути или докато станат златисти на цвят. Оставят се да изстинат и се прибират в кутия с капак. Стават много мекички.





0 comments:

Публикуване на коментар