Лимонов пай



Продукти: 1 бутер тесто, сока на 2 по едри лимона, 2/3 чаена чаша захар, 5 яйца, 100 г масло (разтопено). Лимонови и портокалови резени за украса


Бутер тестото се разстила в кръгла тавичка и се надигат хубаво ръбчетата. Надупчва се с вилица и се слага в хладилник за 15тина минути. Загрява се фурната на 200 градуса, тестото се пече 10 минути след което се изсипва пълнежа. Разбиват се яйцата със захарта, добавя се лимоновия сок (може да се смеси с малко портокалов сок, примерно 2 лимона и 1 портокал) и разтопеното масло.

Пече се още половин час. Отгоре се украсява с резените плодове.

Това е :)


0 comments:

Публикуване на коментар