Пухкав кето хляб


Няма много общо с хляба като вкус. Аз му казвам фалшив хляб, но в крайна сметка чудесно може да го замени за закуска, обяд и т.н. Тези "хлебчета" са нисковъглехидратни, получават се сравнително бързо и са много вкусни. На всичко отгоре ако все пак не сте особено големи фенове на вкуса на яйцата, той не е така силно изразен.
От тази доза се получават 6 хлебчета. Аз си ги правих за работа. Единия път беше сандвич с бекон и лютеница, а другите два пъти си правих страхотни бургери с домашни телешки кюфтета. Може да се съхраняват в плътно затворена кутия в хладилника. Също може да си ги наръсите с разни семена и ядки.

Идеята е от едно клипче, което гледах във Фейсбук. Което сега обаче не успявам да открия.



Продукти: 3 яйца, 1 ч.л. ябълков оцет, щипка-две сол, 3 с.л. рикота (също може да използвате крема сирене или някаква извара)
семена за поръсване.


Белтъците се разбиват на сняг с оцета. Жълтъците се разбиват с рикотата и солта докато се обедини сместа. Добавя се половината от разбитите белтъци и се разбърква внимателно с шпатула за да не спаднат. Добавя се и останалата смес.

Върху тава се постила хартия за печене. Сместа се разпределя на 6 купчинки на разстояние една от друга и леко се заглаждат отгоре. Тук е момента да ги наръсите със семена и/или ядки ако решите.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20тина минути или докато станат златисти на цвят. Оставят се да изстинат върху решетка.

Оттук насетне можете да ги комбинирате с каквото прецените. Ще споделя и снимки на моят телешки бургер :)








2 коментара:

  1. Искаше ми се да споделиш и телешкия си бургер, а не само снимките...
    Но ще си направя този хляб кето:)

    ОтговорИзтриване
  2. Малко късно одобрявам коментарите, не бях си влизала в пощата отдавна. Бургерите малко на око ги правих. Телешка кайма, настърган лук, прясна мащерка, настърган домат. и това е
    Пробва ли го кето хляба?

    ОтговорИзтриване