Браунис с глазура и бонбони




Продукти: 5 яйца, 2 ч.ч. захар, 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 2/3 ч.ч. какао на прах, ванилия, бакпулвер, щипка сол, 1 ч.ч. размекнато масло

за заливката: 200 мл готварска сметана, 200 г. черен шоколадов кувертюр, 1 пак. масло от малките, мед на вкус

за бонбоните "Рафаело" - 1 кутия кондензирано мляко, 150 г кокосови стърготини + 50 г за овалване, 100 г. филирани бадеми (натрошени)

+ захарни пръчици за украса по желание

Аз направих първо бонбоните за да могат да стегнат в хладилника. Кондензираното мляко леко се загрява и към него се добавят бадемите и кокоса. Като позастине малко сместта се правят малки топчета които се овалват в кокосовите стърготини и се слагат в хладилника.

Маслото се развива на пяна със захарта, добавят се яйцата едно по едно, ванилията, какаото, брашното, бакпулвера. Намаслява се тавичка покрита с хартия за печене. Сместта се разстила в тавичката и се пече до готовност в предварително загрята фурна.

Маслото и шоколада се разтапят, към тях се добавя мед и сметаната. Тази смес се изсипва върху готовия браунис. Отгоре се подреждат бонбонки "Рафаело" и се слага в хладилника да стегне след което се реже на квадрати или ромбчета.


1 коментар: