Сладкиш с рабарба(ревен)







Продукти:
за тестото: 1 яйце, 200г захар, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 250 г брашно, 130 г масло, щипка сол

за пълнежа: 700 г рабарба 5 яйца, 2 с.л. кокосов ликьор, 500 г заквасена сметана, 2 бр пудинга ванилия, 200 г захар, ванилия
200 г филирани бадеми

за последния слой: 4 белтъка, 200 г захар, 1 щипка сол, ванилия

филирани бадеми за украса

Тестото се замесва и се оставя да почине в хладилника.

Почиства се рабарбата и се нарязва на половин сантиметър. Отгоре се покрива с няколко лъжици захар.
Яйцата се разбиват с 200 г захар, добавят се сметаната, пудингите, ванилията, ликьора.

Тестото се разпределя във форма, като се задига малко ръбче. Отгоре се покрива обилно с бадемите и се разпределя равномерно рабарбата. Залива се със сметановата смес и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса около час и половина. След което се изважда да изстине и се приготвя белтъчената смес.

Белтъците се разбиват на сняг с другите продукти и върху вече изстиналия сладкиш се шприцова. Пече се още 20-30 минути на 150

Снимки ще има :)

0 comments:

Публикуване на коментар