Канелени гофрети
Продукти: 2 яйца, чипка сол, 2-3 супени лъжици мед, 1 с.л. канела, 1 пак. бакпулвер, 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко, половин пакетче масло (разтопено), 2 ч.ч. брашно
мед и банани за гарниране
масло за намазване на гофретника
Яйцата се разбиват с меда, добавят се маслото, млякото и канелата. Смесваме бакпулвера, щипка сол и брашното и прибавяме към сместа. Разбиваме хубаво.
Загряваме гофретника, преди всяка гофрета се маже с масълце. Гофретите се пекат до зачервяване. Може да се намажат леко с масълце след като се извадят.
Бананите се нарязват на колелца подреждат се върху гофретите и се заливат обилно с мед.
Комбинацията от канела, мед и банани е невероятна!
Ще сложа и снимки :)
0 comments:
Публикуване на коментар