Кексчета "Лемончело"

Тези кексчета са от книгата "Cupcakes little cakes for special occasions" на Phoebe Gibb, която получих за рожденния си ден. Направих ги за колегите на брат ми да почерпи за рожденния си ден.



Продукти: 100г масло, 100 г. по ситна захар, 2 яйца (разбити), 100 г брашно, 1/2 ч.л. бакпулвер, Кората на 1 лимон и 1 лайм (разделих я на две, едната част е за тестото, другата част за декорация), 60 мл лемончело

за крема: 125 г. маскарпоне, 2 с.л. лемончело, 50 г пудра захар (в оригиналната рецепта е със сладкарска сметана за разбиване, но аз имах само маскарпоне)

за декорация: останалите лимонови кори от тестото.

Фурната се загрява на 180 градуса и в тавичка за кексчета се поставят хартиени формички.

Маслото и захарта се разбиват на крем. Добавят се двете разбити яйца. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя лъжица по лъжица към сместа. Накрая се добавят и лимоновите кори.

Разпределят се във формичките и се пекат 15-20 минути до златисто. Набодена в средата клечка трябва да излиза чиста.

След като са изпечени кексчетата се оставят да изстинат. Набождат се с вилица след това и се напояват с лемончелото.

Към маскарпонето се добавя пудрата захар, лемончелото и се разбърква внимателно. Кексчетата се покриват с крема и се наръсват с кората от лимон.

2 коментара:

  1. Чудесни кексчета! Свежи и ароматни! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Тези така и не стигнаха до мен и не успях да и опитам, но разбрах, че много са ги харесали :)

    ОтговорИзтриване