Брауни с бял и черен шоколад



Днес моят прекрасен мъж има имен ден. Този сладкиш го правих преди няколко дни за да почерпя колегите си пак във връзка с нещо свързано с него и искам да му го посветя. Това е едно от малкото сладки неща, които обича.

Пожелавам му да е много здрав най-вече и да не спира да мечтае и да постига целите и мечтите си.  



Довечера ще отпразнуваме празника с наши много близки приятели и намислихме да направим нещо тип малки сандвичета с разни вкусотии, хапки и такива неща. Ако успея да направя снимки (няма да са особено качествени, защото ще е на изкуствена светлина) ще ги споделя задължително.




Продукти:  1/2 ч.ч. брашно, 3/4 ч.ч. хубаво тъмно какао, 1 ч.ч. кафява захар, 125 г краве масло, 2 яйца, щипка сол, 1/8 ч.л. бакпулвер, 1 с.л. царевично нишесте (натурално), ванилия, 100 г черен шоколад и 100 г бял шоколад нарязани на дребни парченца (или шоколадов чипс)




Фурната се загрява на 170 градуса. Тавичка с размери 20 на 25 см се покрива с хартия за печене.

В подходяща купа се разтапя в микровълнова фурна маслото със захарта на ниска степен. Аз спирам на 20-тина секунди за 2-3 и после отново. Оставя се леко да изстине и се добавят какаото, ванилията и яйцата едно по едно като се разбърква добре (с тел или миксер) след всяко. Смесват се брашното, солта, царевичното нишесте и бакпулвера и се прибавят към какаовата смес. Накрая се добавят и двата нарязани на дребно шоколада.

Изсипва се в тавичката и се пече за около половин час или малко повече. При забита в средата клечка за зъби трябва да излезне с малко полепнали трохички. Не трябва да е суха, защото браунито е влажен и мек сладкиш.

Оставя се за час да се охлади в тавичката след което може да се разреже.

Наръсва се с какао. Може да се сервира и с топка ванилов сладолед.


Рецептата е адаптирана от тук.








0 comments:

Публикуване на коментар