Орео трюфели с нутела


Наближават коледните празници. Е... има време още, но по това време на годината много хора вече започват да се подготвят психически и да правят планове за менюта, за сладкиши, дребни сладки и т.н.
Аз едва ли ще имам много време за да правя сладки както преди време, но все пак мисля да се отбележа с редовните меломакарона и курабиедес.
Мисля обаче да изпробвам и няколко нови рецепти за дребони сладки и бонбони и да споделя с вас.

Можете да видите стари предложения за бонбони или дребни сладки. Тук също.

А сега ще споделя с вас тези бързи трюфели. Правила съм подобни с крема сирене, към тези има една добавка от нутела. Супер бързи и се получават много вкусни. От сместа се получиха малко над 30.


 Продукти: 2 пакета бисквити Орео (26-8) бисквити, 150 г крема сирене, 2 пълни супени лъжици течен шоколад Нутела.

300 г разтопен на водна баня черен шоколад

 Бисквитите се смилат в блендер/чопър. В купа се смесват заедно с крема сиренето и течния шоколад докато стане лепкаво "тесто". Оставя се в хладилник да стегне за около половин час след което се оформят топчета. Аз ги правих по 15 грама бонбончето. Може и на око.
Подреждат се в тавичка едно до друго и се поставят във фризера за малко за да стегнат. По-удобно ще е при покриването с шоколад.

Шоколадът се разтапя на водна баня. Всяка бонбонка се пуска в купичката с разтопен шоколад и се отцежда с вилица. Подреждат се върху хартия за печене. отгоре се украсяват по желание със смлени бисквити или каквото решите. За да е по-празнично може да украсите със сушени плодове или с цветни и лъскави захарни фигурки. Оставете ги в хладилник докато стегне шоколада и след това може да ги подредите в кутия.


Бонбоните хем са доста непретенциозни откъм правене, хем са уникално вкусни. Ако не ви се "виси" в кухнята с часове и не ви се правят дребни сладки може да заложите на подобни сладости за празниците.







1 коментар: