Ябълков пай и ЧРД на мама


Здравейтееееее!

От една седмица се каня да споделя тази вкусна рецепта. Ето, че сама си намери деня. Рождения ден на мама. Да ни е много здрава, щастлива, все така креативна, усмихната. 💓💓💓 Съвсем скоро ще й го направя и наживо. Сигурна съм, че ще й хареса.

Посвещавам тази вкусотия на нея. А това е един много вкусен и ароматен ябълков пай по рецепта на Гордън Рамзи, която може да направите за нула време. (съвсем малко съм променила)
Ухае на топла есен. Топлия пай се връзва чудесно с топка ванилов сладолед. Не  е най-красивият сладкиш на външен вид, но уверявам ви, че е разкошен. За нула време изчезна вкъщи.


Той го направи в две формички, аз нямах и използвах една керамична квадратна форма. 20 на 20 см.


Продукти: 3 ябълки, 6 обезкостени фурми,  1 и 1.2 ч.л. канела, 2 с.л. мед, 1 с.л. кафява захар.

за тестото: 1 яйце, 100 мл прясно мляко, 150 г масло, кората на 2 портокала, 125 г брашно, 2-3 с.л. кафява захар, 1 бакпулвер, ванилия, щипка сол, бадеми

ванилов сладолед за сервиране.


Ябълките се почистват и нарязват на кубчета. В тиган се загряват 50 г от маслото. Ябълките се добавят, към тях се добавя канелата, меда, захарта и нарязаните на дребно фурми. Оставят се за няколко минути в тигана и се слагат в тавичка.

В купа се смесват захарта, брашното, солта и бакпулвера. Добавя се мекото масло и се претрива с пръсти докто стане на пясък. Добавят се яйцето, млякото и ванилията, също и портокаловите корички. Всичко се разбърква много добре до хомогенност. Залива се върху ябълките. Поръсва се с бадеми и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Около 20 минути. До красив златист загар. Сервира се с топка ванилов сладолед.

Насладете се на този прекрасен и семпъл десерт.








1 коментар: