Морковени бисквити


Преди години... повече от 10 имах една съученичка на която майка й е рускиня :) Ходехме си често на гости и няколко пъти там ме почерпиха със сладки с моркови. Никога няма да забравя вкуса на тези сладки, лошото е, че не мога и да го опиша... Тогава кой ти е мислил за рецепти... и за такива неща... Аз си бях дете :) Консуматор... Когато поотраснах... започнах да издирвам и да изпробвам рецепти с моркови :) 

Днес реших да изпробвам едни бисквитки с моркови :) Ето я рецептата:

200 г моркови (настъргани), 200 г пудра захар, 100 мл олио, брашно колкото поеме за меко тесто, една чаена лъжичка сода угасена в една супена лъжица кисело мляко (това е моята промяна).

Меси се меко тесто, разточва се на кора и се изрязват фигурки по желание. Пекат се до зачервяване върху готварска хартия.

за глазурата - 100г шоколад, 2 с.л. масло / разтапят се на водна баня и към тях добавяме 1 с.л. какао на прах и 1 с.л. пудра захар/

!Тъй като бисквитите са постни, може да се направи вместо глазура със шоколад и масло - глазура с пудра захар и да се пропусне лъжицата кисело мляко, а да се направи както е в оригинал.

 Сладките не станаха това което търся, но пък се получиха чудесни маслени ароматни бисквитки за чай или кафе :) 

0 comments:

Публикуване на коментар