Галушки по украински


Мнооого любима рецепта от години. Всъщност за да съм точна за първи път правих точно тези галушки преди 11 години :) Днес нещо се присетих, че отдавна не съм правила и изтичах до магазина за прясно мляко и брашно :) Ето рецептата:

Продукти: 2 яйца, 60 г масло (поразмекнато), половин чаена чаша прясно мляко, 1 ч.л. сол, брашно колкото поеме /около половин килограм/

Растителна мазнина за пържене.

Замесва се еластично тесто от продуктите и се оставя да почине 30тина минути. След това се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. С ракиена чашка (или пък формички, въпрос на избор) се изрязват кръгчета. варят се в кипяща подсолена вода 10-15 минути, докато изплуват. 

Растителната мазнина се загрява и галушките се пържат до зачервяване. Подходящи са както за гарнитура към супи и меса така и за отделно хапкане като соленки. На мен така са ми най-любими :) И снимки ще има по-късно :)

0 comments:

Публикуване на коментар