Картофки с хрупкава коричка




Тази рецепта я видях в сайта на Фиеста ТВ - "Картофи с енергия" (за съжаление я нямам тази телевизия :( ) и е от предаването "Барбекю на двора".

Току що си хапнах няколко и мисля, че това ще стане една от най-любимите ми рецепти :) И вкъщи както всички обожават картофи няма да е тачена само от мен :)

Продукти: Килограм картофи, зехтин или олио, "2-3 лъжици подправка "Кейджън", ако не разполагате с такава използвайте комбинацията от червен пипер и бял пипер, мащерка, розмарин, чесън и чили на прах и кимион" ( аз замених чилито на прах с къри, защото не обичам много люто)

Картофите се сваряват, но не много за да не се разкашкат. Нарязват се на колелца. В тавичка се омазнява обилно със зехтин и се поръсва с половината смес от подправките. отгоре се подреждат колелцата и се поръсват със зехтин и останалата подправка.  Пече се до получаване на лека коричка.


2 коментара:

  1. Изглеждат страотнооооо, ммммммм. Още докато ми показа рецептата ми грабнаха окото, но след като я видях и в твое изпълнение окончателно реших да ги пробвам. Поздравления Галче!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Цвети!
    Наистина станаха превъзходни! Емо преди малко се прибра изгладнял и набързо омете няколко и той ги хареса много.

    ОтговорИзтриване