Кексчета с кисело мляко и замразени вишни/ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ




Рецептата видях много отдавна в предаването ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΙΜΙΕΣ. оригиналната рецепта е с горски плодове, но аз сложих вместо тях вишни и другата промяна която направих е, че направих кексчетата без портокалова кора понеже нямах в момента.

Продукти: 3 яйца, 250 г пудра захар, 1 ч.л. бакпулвер, 220 г брашно, кората от един портокал, 125 г цедено кисело мляко, 200 г горски плодове (в моя случай 200 г замразени вишни)

Разбиваме яйцата заедно със захарта, след това добавяме портокаловата кора и киселото мляко. В купа смесваме брашното и бакпулвера и добавяме към другата смес постепенно докато се получи хомогенна смес. Накрая добавяме замразените плодове и разпределяме във формичките в които сме сложили хартийки или сме намаслили и набрашнили. Пекат се в предварително загрята фурна на 160 ° С - 170 ° С за около 15-20 минути в зависимост от големината.

* вариант е да се изпече и като голям кекс :)



Това е оригиналната рецепта от предаването:
ΥΛΙΚΑ:
125 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ και ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους σε κατεψυγμένη μορφή, αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μικρές φόρμες, τις γεμίζουμε με το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC - 170ºC για 15-20 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος.

2 коментара:

  1. здравей , случайно попаднах в твоя блог и много ми хареса.............обожавам вкусните и добре изглеждащи неща.... аз също обожавам да правя най-различни сладости!МММММММММММММ душата ми се насити ......мерси за вкусотийките...

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Дани!
    И аз повечко залитам към сладките неща :) Много ти благодаря за хубавите думи!

    Поздрави!
    Галка

    ОтговорИзтриване