Лазаня


Продукти: кори за лазаня, 200 г гъби, 500 г телешка кайма, 3 големи домата, 300 г доматено пюре, 1 глава лук, 4-5 скилидки чесън, 2 моркова, чубрица, черен пипер, босилек, мащерка, 2-3 с.л. брашно, 500 мл прясно мляко, черен пипер, 100 г пармезан, 1 чушка нарязана на кръгчета, 1 домат нарязан на филийки, 400 г кашкавал

В мазнина се задушават лук нарязан на дребно и чесън нарязан на тънки филийки. Добавят се гъбите и морковите нарязани на кубченца, налива се 100 мл вода, когато кипне се добавят нарязаните на по дребни кубчета домати и доматеното пюре. Добавяме лъжица захар и каймата. Оставяме да покъкри малко, добавяме подправките и сол ако е необходимо.

Запържваме брашното в малко мазнина и наливаме студеното прясно мляко, добавяме черен пипер, пармезана и сол.

В квадратна тавичка намазваме малко от бешамеловия сос и нареждаме кори, отгоре покриваме с бешамелов сос и от соса с доматите, редим втори, повтаряме процедурата. Върху третия ред с кори слагаме бешамелов сос, от соса с домати, подреждаме отгоре чушките и домата на филийки и покриваме с фолио.

Печем 30-40 минути след което се маха фолиото и отгоре се покрива обилно с настърган кашкавал. Печем до зачервяване.

Да ви е сладко :)

2 коментара:

  1. ммммм харесва ми Галка и ще пробвам ......но без каймичка за мен,че нещо аз не обичам месце .... а мойте пък двама обични вкъщи обожават.....та ще делим ....... мойто майче докато бяхме мънички ни правеше мн лазаня и я обожавам..... но аз мнооооого отдавна не са правила..... мерси за идейката ще я пробваме и ще разкажем;))))

    ОтговорИзтриване
  2. И аз не бях правила от години. А с такива купени кори пък ми беше за сефте. обикновено аз си ги точех, но в тази жега ме мързи и реших да пробвам с готовите. Останах доволна де, май няма да точа повече... или поне няма да е винаги, щом хората са създали такива удобства :)
    Иначе беше много вкусна де :)

    ОтговорИзтриване