Топли шишчета с моцарела






Тази рецепта си я бях заплюла мнооого отдавна и най-сетне дойде и нейният ред. Пропуснах маслини и марулка защото нямах налични, но и така беше изключително вкусно. И понеже имах само 1 топка моцарела и си мислех, че няма да ни стигнат по едно шишче, а то пък ни дойде донасита.
С Опера не мога да публикувам активни линкове - http://www.receptite.com/рецепта/топли-шишчета-с-биволска-моцарела ще редактирам някой ден като отворя друг браузър.

Продукти за 2 порции: 2 средно големи домата, 4 филийки хляб, 125 г моцарела (една опаковка), няколко с.л. зехтин, сол на вкус, черен пипер на вкус, пресен босилек на листенца, 1 скилидка чесън

От доматите се нарязват по 3 филийки които се почистват от семките и се оставят да се подсушат върху домакинска хартия. Моцарелата се нарязва на 4 филийки и те също се подсушават. От филийките хляб се изрязват кръгчета с големината на доматите и се намазват леко със зехтин. запичат се за 1-2 минутки и от двете страни. Аз ги запекох във фурничка за сандвичи. Скилидката чесън се разрязва на две и се намазват още топлите кръгчета от двете страни.
зехтина, черният пипер и солта се разбъркват добре, намазват се хлебните кръгчета, доматите и моцарелата и от двете страни. В тавичка се поставя хартия за печене и се нареждат в този ред - хлебно кръгче -> домат -> моцарела -> домат -> моцарела -> домат -> хлебно кръгче. Помежду им се слага и пресен босилек освен това. набучват се с шиш и се пекат на загрята фурна за 10тина минутки.

Аз сервирах с мини ролца от омлет

0 comments:

Публикуване на коментар