Гъбена каша
Продукти: 250 г гъба кладница, 250 г печурки, масло, пресен копър, сол на вкус, 100 г топено сирене, 4 с.л. с връхче брашно, 50 г краве сирене
стръкчета копър и парченца сирене бри за сервиране
Гъбите се почистват, измиват и нарязват на парченца. Сваряват се в подсолена вода. В дълбок тефлонов съд се загрява маслото и в него се запържва брашното до златисто. Постепенно към него се добавя от гъбения бульон и се бърка непрекъснато за да не станат бучки. Добавят се гъбите и пресния копър и се оставя да къкри малко време на слаб огън. Преди да се свали от котлона кашичката към нея се добавят сирената и се бърка докато топеното сирене се разтопи. Сервира се с парченце сирене бри.
Лесно, бързо и много вкусно. У дома много обичаме каши.
0 comments:
Публикуване на коментар