Käsekuchen





Този красив и вкусен сладкиш направих за рождения ден на половинката ми :)
Продукти: за тестото: 200 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 75 г маргарин, 75 г захар, 1 пак. ванилена захар, 1 яйце
за пълнежа: 500 г извара, 250 г заквасена сметана, 150 г захар, 4 жълтъка, 4 белтъка, 1 пак. ванилена захар, 2 с.л. настъргана лимонова кора, 250 мл прясно мляко, 1 пак Käsekuchenhilfe или 1 пак. ванилов пудинг.

Замесва се тесто от продуктите. В намаслена форма (около 26-28 см) се разпределя тестото като трябва да се оформи ръб по стената около 3 см.

Изварата, заквасената сметана, 2/3 от захарта, жълтъците, ванилената захар, лимоновата кора се разбъркват много добре с миксер. В отделен съд се разтваря пудинга (или Käsekuchenhilfe) в млякото и се прибавят към изварената смес. разбъркват се добре.
Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар. Смесва се много внимателно с другата смес. Разделя се на 2 - в едната се прибавят около 30-40 г какао. С лъжица се изсипват няколко лъжици от бялата смес в средата. след това няколко от кафявата и се повтаря процедурата докато и двете смеси свършат. Всеки път се изсипва в средата, сместа си се разпределя сама. Пече се в умерена фурна до готовност (около час). След изпичането се освобождава от формата с нож и се охлажда. преди сервиране се поръсва обилно с какао на прах.

5 коментара:

  1. Много красив и несъмнено много вкусен сладкиш! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви! Беше много вкусен. Правила съм и преди, но с какаото е първата ми проба и се получи прекрасен.

    Поздрави,
    Гал

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен сладкиш се е получил!

    ОтговорИзтриване