Класически Макарони със сирене


В един от сериалите които гледам героите похапваха тези апетитни макарони и веднага се разрових из Интернет да потърся рецепта. Използвах ето тази. Получиха се много вкусни, но замених сиренето с кашкавал поради липсата на друго жълто сирене в магазина до нас. Толкова простичка рецепта, а толкова вкусна.
Иначе бях толкова вдъхновена, че чак издирих същите форми макарони. Всъщност не ми е за първи път да искам да направя нещо което ми се е прияло заради някой филм/книга. Сещам се за една серия на "Отчаяни съпруги" в която Линет беше приготвила брауни за Том (в което имаше разхлабително)... толкова апетитно ми изглеждаше, че можех да му усетя аромата и на другата сутрин естествено направих брауни.

Продукти: 1 пакет макарони, 50 г масло, 2 с.л. брашно, 500 мл прясно мляко, 250 г настърган кашкавал, магданоз

Макароните се сваряват в подсолена вода. В дълбок тиган се запържва брашното в маслото до златисто. Прибавя се бавно млякото като се бърка непрекъснато докато се получи гладка смес. Премахва се от огъня и се прибавя настъргания кашкавал, разбърква се докато се разтопи. Макароните се изцеждат и прибавят към соса. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Сервира се веднага поръсено с нарязания магданоз. Бон апети!

4 коментара:

  1. любимите ми Галка:) май ще ядеме и ние макаронки тази вечер:) хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен много ми харесаха тези. Иначе съм си правила с много разтопено масло и бяло саламурено сирене, но тези не бях ги опитвала. Само ги гледам из американските сериали и въздишам докато не реших да ги пробвам :)
    Хубава вечер и на теб, Дани!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна рецепта! Но в кой сериал ги ядат?:)

    ОтговорИзтриване
  4. Последно ги видях в епизод на Bones. :)

    ОтговорИзтриване