Брауни със сушени плодове и крем с маскарпоне

И тези браунита правих за Димитровден. Станаха много вкусни.


за тестото: 3 яйца, 1/2 ч.ч. тъмно какао, 110 г брашно, 1/4 ч.л. бакпулвер, 1/4 ч.л. сол, ванилия, 1 пак 3 в 1 разтворено в 2 с.л. гореща вода, 5 с.л. меко масло, 1 и 1/2 ч.ч. кафява захар Мусковадо, 50 г сушени червени боровинки, една шепа годжи бери*, 3 цели сушени банана нарязани на парченца, шепа смляни лешници

за крема: 250 г маскарпоне, 5 с.л. кафява захар мусковадо, 20 г масло, 100 г черен шоколад

Първо се приготвя крема за да може да си постои в хладилника на спокойствие докато се пекат браунитата. Маскарпонето се разбърква със захарта внимателно. Шоколада и маслото се разтапят в микровълнова или на водна баня. Когато леко поизстине се добавя към маскарпонето и се разбърква добре. оставя се в хладилник да се охлади.

Сушените боровинки и годжи берито се накисват за 10-15 минути в студена вода колкото да омекнат.

Какаото, брашното, солта и бакпулвера се смесват. В отделен съд се разбива на крем размекнатото масло със захарта, добавят се яйцата, разтвореното кафе 3 в 1, ванилията и сухите съставки. Добавят се и изцедените боровинки и годжи бери, лешниците както и нарязаните сушени банани. Разбърква се добре. В тава за мъфини се нареждат хартиени формички и сместа се разпределя в тях.

Пече се в предварително загрята фурна на 120-30 градуса до готовност. Като се бодне в средата с клечка трябва да остава малко влажна. Оставят се да изстинат и след това се намазват с крема.

* годжи бери си взех просто да опитам защото бях чела, че е полезно. Много не ми хареса самостоятелно като вкус и затова реших да го добавям към разни сладкишчета.






0 comments:

Публикуване на коментар