Бисквити с фъстъчено масло и овесени ядки


Имах половин останало бурканче с фъстъчено масло и се чудих какво да направя с него и попаднах на тази великолепна рецепта. Станаха толкова ароматни, хрупкави и вкусни, че се ометоха за нула време. Дори мъжът ми, който не яде сладко по принцип хапна доволно количество от тях. Силно ги препоръчвам, разкошни са!Ето моята интерпретация (която не се различава особено от оригинала):

Продукти: 1/2 ч.ч. маргарин или масло, 1/2 ч.ч. фъстъчено масло с парченца фъстъци, 3/4 ч.ч. кафява захар, 1 яйце, 3 прахчета ванилия, 1 ч.ч. смлени овесени ядки (реших да смеля овесените ядки и да има и по едри парченца, да не са фини), 3/4 ч.ч. брашно, 1 равна чаена лъжичка сода, 1/3 ч.л. сол.

Двете масла се смесват със захарта, добавя се яйцето, ванилията и сухите съставки. Не съм използвала миксер, разбърквах всичко с дървена лъжица.
Фурната се загрява 180. Тава се покрива с пекарска хартия и с помощта на две чаени лъжички се оформят купчинки колкото орех на разстояние една от друга защото сладките се разливат. Пекат се до зачервяване на краищата.


0 comments:

Публикуване на коментар