Брауни с шоколадова глазура


Последният ми пост за 2014 година ще е това. Остават броени часове до края на годината и честно казано нямам търпение да я изпратя и да посрещна новата с много надежда, положителни емоции и цели, които се надявам да успея да постигна.


Това е сладкишът с който ще се подсладим тази вечер. Рецептата е на Ани от Вкуснотека. Много хубава рецепта, приготвяла съм я вече 3-4 пъти и всички много я харесват.

Продукти: 100 г черен шоколад, 125 г краве масло, 1/2 ч.ч. кристална захар, 1/2 ч.ч. кафява захар, 2 пак. ванилова захар, 2 чйца, щипка сол и 1/2 ч.ч. брашно

За глазурата: 200 мл животинска сметана, 200 г млечен шоколад, 1 с.л. краве масло

нарязан на парченца шоколад за гарниране (или нещо друго по избор)

Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Прибавя се захарта и се разбърква добре. Прибавят се солта и ванилиите. След като изстине сместа се прибавят и яйцата едно по едно като след всяко се разбърква добре. Аз използвах тел, но може и с миксер.
Накрая се прибавя и брашното и се разбърква до хомогенна смес.
Сладкишът се пече до готовност (в зависимост от това колко влажен искате да е) в предварително загрята фурна на 180 градуса. Тавичката може да се намаже с масло и да се поръси с брашно или какао или да се използва хартия за печене. Тавичката, която използвах е около 20 на 25 см.
Оставя се да изстине и през това време се загрява сметаната, но без да се докара до кипене. Изсипва се натрошеният шоколад и маслото и се бърка докато сместа стане гладка. Оставя се във фризера за 10 минути и след това се разпределя върху браунито.
Отгоре се наръсва с парченцата шоколад и се нарязва на правоъгълници след като шоколадовата глазура стегне напълно.

Весело посрещане на новата година, приятели! Хубав празник да си изкарате!



0 comments:

Публикуване на коментар