Чийзкейк брауни за прекрасен повод


Направих този страхотен сладкиш за да почерпя за рождения ден на моята половинка, който е днес. Страхотна комбинация за любителите на чийзкейк и брауни. Страхотен и за шокохолиците!

Прави се лесно, бързо и наистина няма къде да сбъркате.

Честит рожден ден, любов! Бъди все такъв! Да си ми много здрав, щастлив и заобиколен от прекрасни хора! Аз повече :)







Продукти
за браунито: 1/4 ч.ч. масло, 100 г млечен шоколад, 1/2 ч.ч. захар, 2 чйца, 1/2 ч.л. бакпулвер, 2/3 ч.ч. брашно, ванилия, щипка сол
за чийзкейк сместа: 200 г крема сирене, 1/4 ч.ч. захар, 1 яйце, 100 г бял шоколад, ванилия
малко пудра захар за поръсване






Фурната се загрява на 180 градуса. 

Крема сиренето, яйцето, захарта, ванилията се разбиват на гладка смес. Към тази смес се добавя нарязания на ситно бял шоколад.

За брауни сместа: Млечният шоколад и маслото се разтопяват на водна баня (или на много ниска степен на микровълновата като се спира на всеки 20 секунди за да се разбърка). Към тази смес се добавя захарта и се разбърква много добре. Постепенно се добавят едно по едно яйцата, като след всяко се разбърква добре. Добавят се брашното смесено с бакпулвера и солта.

В тавичка с размес 20 на 20 и постлана с хартия за печене се изсипва половината брауни смес. Разпределя се равномерно по дъното. След това отгоре се изсипва чийзкейк сместа и отгоре се разпределя останалата кафява смес като се нашарва леко с вилица или клечка за зъби. Пече се около 30 минути или докато забита клечка в средата излезне с малко полепнали трохички.


Браунито е влажен сладкиш и няма нужда да се пече твърде дълго.



Адаптирано от тук.







 

2 коментара:

  1. Галка, да ти е жив и здрав половинЪТ:)
    Много да се обичате и да сте щастливи винаги!
    Сладкиша е върха!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти много, Веси!
    А сладкиша го харесаха много колегите ми :) Много се радвам.

    ОтговорИзтриване