Крем карамел с бишкоти и крема сирене


Наскоро ви показах Крем карамел с крема сирене и шафран, и днес ще ви представя този вкусен и сочен десерт. Той всъщност беше преди крем карамелчето. Първоначално правих него и след това реших, че ще го направя и само на крем. Имах в шкафа бишкоти, които исках да употребя и ми хрумна това.

При печенето бишкотките се издигат нагоре, а в средата става леко хрупкаво от карамела, който са поели бишкотите. Разкош :)



Продукти: за тавичка с размери 20 на 30 см 10-12 бишкоти

за карамела: 7-8 с.л. захар и 1 с.л. масло

за крема: 1 консерва подсладено кондензирано мляко, 200 г крема сирене, 250 мл прясно мляко, кората от 1 портокал, 2-3 ванилии, 5 яйца, захар ако е необходимо.


Приготвя се карамела от маслото и захарта. Разтапя се маслото, добавя се захарта, на слаб котлон без да се разбърква приготвяте карамела.

Залива се тавичката и отгоре се подреждат бишкотите.

Яйцата се разбиват с крема сиренето, подсладеното кондензирано мляко, ванилията, кората от портокал и прясното мляко. Ако не ви е достатъчно на сладост добавете на вкус. На мен ми беше добре.

Сместа се изсипва върху бишкотите. Тавичката се поставя в по-голяма тава, която се пълни с вода до 1/2 от височината на малката тавичка. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна за около час - час и малко - до готовност. Оставя се да изстине напълно, и след това се охлажда за няколко часа в хладилник и се обръща в подходящ поднос.




0 comments:

Публикуване на коментар