Бърза тортичка с бишкоти, банани и кокосово мляко


Една много бърза тортичка, която приготвих за да употребя едно шоколадово кокосово мляко, което ми беше останало в хладилника. Стана вкусен, много се хареса.




Продукти: 20 бишкоти "Савоярди", 1 ч.ч. подсладено кафе или 3 в 1

за крема: 1 пакет пудинг ванилия и шоколадово кокосово мляко колкото е необходимо за пудинга - при мен 600 мл, 5-6 с.л. кафява захар, 2-3 с.л. кокосово масло, ванилия, 1 яйце (опция)

2-3 зрели банана


Пудинга се разтваря в 100 мл от кокосовото мляко и се разбива с едно яйце. Останалата част от кокосовото мляко се загрява заедно със захарта и ванилията се загрява докато кипне след което бавно се прибавя нишестената смес. Разбърква се докато се сгъсти и се добавя маслото.

Бананите се режат на колелца. В тавичка се разстила по дъното 2-3 лъжици от крема. Всяка бишкота се потапя за кратко в подсладеното кафе и се редят върху тънкия пласт крем. Отгоре се посипва с 1/2 от крема и се нареждат банани. След това отново се редят натопени в кафе бишкоти, половината от останалия крем - банани и останалия крем. Отгоре се украсява според вкуса и това с което разполагате. Аз нямах нищ подходящо и натроших останалите 2-3 бишкоти. Завива се със свежо фолио и се оставя да престои в хладилника.





4 коментара:

  1. За ''Савоярди'' ли иде реч, или друг вид бишкоти? Рецептата ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, "савоярди". Предполагам, че и други биха се вписали. Ще редактирам. Не се сетих да го запиша :)

    Поздрави,
    Галя

    ОтговорИзтриване
  3. Ама наистина много бързо се получи тази торта. Много е вкусна, кафето което използвах е силно неподсладено еспресо и стана много балансирано съчетание от вкусове. Добавих и малко маскарпоне като крема в тази рецепта https://www.nestlechoco.bg/recepti/biskvitena-torta-s-krem-maskarpone

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че ти е допаднала идеята, Вяра! И съм сигурна, че с маскарпонето е станала още по-вкусна. И аз обичам да облагородявам с това онова кремовете за да станат още по-вкусни.
    Ще опитам и рецептата от линка, изглежда много вкусно.
    Слънчеви поздрави,
    Галя

    ОтговорИзтриване