Шоколадов крем с банани и авокадо


Този крем го правих миналия месец. Брат ми искаше да направя нещо вкусно и изкусително за негова приятелка и колежка, която спазва постите. Първоначално идеята ми беше съвсем друга.  Да направя сочния тиквеник на Йоли, който напоследък правя. Имах и тиква, но нямах никакво време и реших да импровизирам. Имах презрели банани, имах меко авокадо и ми хрумна да опитам едно кремче с каквото друго открия като добавка. Отдавна се каня да опитам подобно кремче. Резултата беше чудесен! Много приятен и лек крем и на всичко отгоре никога човек не би си казал "оооо, това е постно!"
А освен това е и без захар и мога да кажа здравословно и може да се хапне без никакви угризения.

Получава се бързо, само слагаме продуктите в чопъра/блендера и завъртаме и е готово за сервиране и декорация. Продуктите са лесно достъпни, повечето от тях се намират по домовете ни.




Продукти: (за едно бурканче): 1 много добре узряло авокадо, 1 зрял банан, 1/4 до 1/2 ч.л. канела, 1-2 с.л. мед (или на вкус), 2-3 с.л. хубаво какао, 1.с. разтопено кокосово масло

за гарниране натрошени ядки (при мен солени печени бадеми), сушени плодове, семена чия (и всичко, което ви харесва като комбинация). При мен бяха сушени черни и червени боровинки, арония, кора от помело, печени бадемови ядки и семена чия


Всички продукти за крема се пускат през чопъра/ блендера и се сервират в малко бурканче или две малки купички. Като може да се редуват ред крем, ред плодове/ядки/ и т.н.

Оставя се за час в хладилника. може и веднага да се консумира. Може да се маже на филийка пълнозърнест хляб като течен шоколад или да се хапне като крем, може да се използва за палачинки и какво ли не. Има богат какаов вкус и е много нежен. Разкош!










0 comments:

Публикуване на коментар