Чийзкейк без печене с бял шоколад и малини


Думите са излишни за този разкошен сладкиш. Малините придават свежа нотка сред нежния крем.


Продукти: (за 20 см форма) 300 г бисквити диджестив с млечен шоколад (аз използвах 200 грама диджестив и 100 грама едни тънки хрупкави бисквитки с бадеми), 70 г краве масло

за крема: 400 г крема сирене, 250 г маскарпоне, 200 г бял шоколад разтопен в малко животинска сметана, 200 мл сладкарска сметана за разбиване (използвах млечна на Президент), сокът и кората от 1 лимон, пудра захар на вкус
250-300 г пресни малини

150-200 г малини за гарниране





Аз нямам форма за торта с размер 20 см, затова използвах ринг. В тавичка сложих хартия за печене и отгоре заключих ринга на 20 см.

Бисквитите се смилат в чопър или както ви е удобно. Към тя се добавя разтопеното масло. Обърква се добре и се разстила в ринга. Може да се издигнат и ръбчета, но аз предпочетох да е без. Слага се в хладилника да стегне докато приготвяме крема.

В купа се разбиват на гладък крем крема сиренето и маскарпонето, добавят се разтопеният в малко сметана шоколад, сокъти кората от лимон и захарта на вкус. Накрая се добавя и разбитата сметана. Тя се обърква с другата смес с лъжица.

Изсипва се половината крем и се заглажда в ринга. отгоре се покрива с малини и се разпределя останалата част от крема. Подреждат се останалите малини и се прибира в хладилника за няколко часа. най-добре за цяла нощ.

Когато чийзкейка е готов с нож се прокарва по ръба на формата/ринга и се освобождава. Може да се премести в подходящ поднос.

Най-добре се реже парче със сгорещен нож (под гореща вода) и забърсан от водата.







1 коментар: