Хлебен пудинг с кокосово мляко

Една изостанала рецепта от един от броевете на So Into FOOD. Пропуснала съм да я запиша. Да попълним този пропуск. Един много приятен, лек и непретенциозен сладкиш. Можете да откриете тази рецепта заедно с интервю с мен в рубриката "Отблизо" ако все още не сте го прочели.

Скоро ще има и един нов, бляскав, красив и вкусен брой на списанието. Очаквайте го :) Ще опитам и аз да се включа с някоя рецепта. Темите и предизвикателствата към българските блогъри са много интересни.




Продукти: за карамела: 1/2 ч.ч. кафява захар,
за пудинга: 150/180 г стар хляб, нарязан на кубчета
397 мл подсладено кондензирано мляко, 400 мл кокосово мляко, ванилия, 4 яйца

Приготвя се карамела и се разлива във формата. Аз използвах две малки огнеопорни купи около 13 см диаметър.
В дълбока купа се разбиват яйцата, добавят се двете млека и ванилията и се разбъркват добре докато сместта стане хомогенна. Прибавя се хляба и се оставя за няколко минути за да попие добре. Изсипва се върху карамела в приготвената форма.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути след което се допича на 150 градуса за около 30 - 40 минути. Оставя се да се охлади след което се прибира в хладилника за няколко часа. Внимателно се обръща в чиния.


0 comments:

Публикуване на коментар