Каша от просо със сирена


Повечето хора вероятно асоциират просото с храна за папагалчета и птички, но то далеч не е само това. Откакто го опитах за първи път ми е сред любимите неща за хапване. Хапвам си го на закуска обикновено.
Хубавото е, че е безглутеново и може да се консумира без проблем от хора с такава непоносимост.

Няма да описвам ползите на просото. Ако не сте запознати можете да потърсите информация в Гугъл и ще останете изненадани колко полезно е всъщност.


Днес няма да пиша рецепта с точни мерки и продукти, просто искам да споделя как хапвам напоследък просото за закуска.



На 1 част просо се добавят 2 и 1/2 - 3 части вода. Измива се добре. След като заври се намалява котлона на слабо и се оставя да къкри около 25-30 минути. След като течността се усвои и просото се свари се добавя бучка масло, сирене, малко крема сирене и кашкавал. И това е цялата философия.






0 comments:

Публикуване на коментар