Здравейте, приятели!
Как се чувствате тези дни, когато излизането ни навън не е особено желателно? С какво разнообразявате ежедневието си? Аз в началото бях тотално сломена и то не от това, че ще съм затворена у дома. Аз обичам да съм си вкъщи. Плашеше ме (а и още де) това какви ще са последиците за всички ни. Малко по малко започнах да правя някакви неща, които да отнемат мислите ми.
Много неща се промениха за мен/нас вкъщи. Имахме много сериозни планове, но сега ще трябва малко да забавим нещата и да се нагодим дотогава според ситуацията. Искам да вярвам, че всичко ще бъде наред. Днес съм положително настроена. Може би е съвсем в реда на нещата в един момент да си песимистичен, в един момент на върха. Ще видим как ще я караме.
Много неща се промениха за мен/нас вкъщи. Имахме много сериозни планове, но сега ще трябва малко да забавим нещата и да се нагодим дотогава според ситуацията. Искам да вярвам, че всичко ще бъде наред. Днес съм положително настроена. Може би е съвсем в реда на нещата в един момент да си песимистичен, в един момент на върха. Ще видим как ще я караме.
Аз лично гледам да се занимавам с възможно най-много неща.
Вчера си заредих бая стотици книги на киндъла. Наложи ми се преди време да върна настройките и съответно останах без нито една книга. Не се усетих да си ги запазя. И вчера цяла вечер качвах ли качвах. Доволна съм. Мисля всяка вечер да чета по малко.
Вчера си заредих бая стотици книги на киндъла. Наложи ми се преди време да върна настройките и съответно останах без нито една книга. Не се усетих да си ги запазя. И вчера цяла вечер качвах ли качвах. Доволна съм. Мисля всяка вечер да чета по малко.
Ще споделям още по темата.
Имам доста насъбрани снимки и рецепти, но изобщо не бях в състояние да пиша. Днес ще ви споделя тази лесна рецепта. Последната заснета от мен.
Моят опит с елдата не беше кой знае колко добър. Бях правила само веднъж каша със сирене от елда. Изобщо не ми допадна. Даже ми стана едно такова неприятно като усещане. В последствие обаче два пъти ядох елдени кюфтенца от Берьозка, които много ми харесаха.
От известно време съм член в една нова фейсук група за кулинарни ентусиасти... та там ми дадоха тази идея. За втори път я приготвям в рамките на седмица горе долу. Много ми хареса. Елдата е новата ми кулинарна любов. И най-якото е, че и половинката ми хареса това ястие.
Имам доста насъбрани снимки и рецепти, но изобщо не бях в състояние да пиша. Днес ще ви споделя тази лесна рецепта. Последната заснета от мен.
Моят опит с елдата не беше кой знае колко добър. Бях правила само веднъж каша със сирене от елда. Изобщо не ми допадна. Даже ми стана едно такова неприятно като усещане. В последствие обаче два пъти ядох елдени кюфтенца от Берьозка, които много ми харесаха.
От известно време съм член в една нова фейсук група за кулинарни ентусиасти... та там ми дадоха тази идея. За втори път я приготвям в рамките на седмица горе долу. Много ми хареса. Елдата е новата ми кулинарна любов. И най-якото е, че и половинката ми хареса това ястие.
Може да се измайстори буквално с каквото имате във фризер/хладилник... И ставамного бързо. Също може да използвате както за гарнитура, така и за основно ястие. И ако желаете да е постно просто заменяте маслото с някаква растителна алтернатива.
*Продуктите са примерни и в примерни количества. Вие може да сложите с каквото разполагате и обичате. Крайният резултат ще е великолепен при всички случаи.
Продукти*: сварена елда - 1 ч.ч. (60-70 г сурова), 2-3 нарязани гъбки, по една шепа нарязани морков и червена чушка, шепа зелен лук, шепа замразени зелен боб и грах. бучка масло и сол на вкус.
В тиганче се загрява половината мазнина и се задушават всички зеленчуци. Към тях се добавя сварената елда, малко сол на вкус и останалото масло.
0 comments:
Публикуване на коментар