Печена палачинка с пресни череши




Имах малко череши в хладилника и се чудех какво да направя с тях и разглеждайки из интернет попаднах на тази рецепта. От години правя печени палачинки са по-бързо, и обикновено просто след опичането й я мажа с мармалад или слагам солен пълнеж, навивам я на руло и я режа на парченца. В тази рецепта черешите се прибавят към тестото и така се пече. Стана много вкусно и свежо заради леко киселите черешки. 

Продукти:

3 яйца, щипка сол, 2-3 с.л. кафява захар, малко олио, чаена чаша прясно мляко, ванилия и брашно колкото поеме за гъсто палачинково тесто.

За пълнежа: череши (количеството е по избор), изчистени от костилките и захар с която ги поръсвате. Може да ги нарежете на парченца или да ги оставите цели. Аз предпочетох второто. 

Разбивате яйцата със захарта с миксер, прибавяте и останалите продукти. Загрявате фурната на 200.

В намазнена тавичка се изсипва част от тестото, отгоре се нареждат поръсените със захар черешки и се залива с останалата смес. Пече се до зачервяване. Аз в началото пека на силна фурна и после я намалявам малко.

След като изстине палачинката се поръсва с пудра захар и се нарязва на парченца

Да ви е сладко! :)

П.П. и както казах може да се изпекат отделно палачинките и да се намажат с мармалад. Също става много вкусно. Но това беше добро попадение :)

Това е оригиналната рецепта

0 comments:

Публикуване на коментар