Бутер тиквеничета с лешници и шоколад




Имам тиква във фризера останала от миналата година и понеже дойде време за нова реколта тикви трябваше да започна да я уползотворявам за да мога да се заредя с нова за зимата :) И много ми се ядеше тиквеник, но реших да пробвам с бутер тесто и стана нещо невероятно вкусно!

Продукти: бутер тесто - 400 г, 200 г настъргана тиква, половин бял и половин черен шоколад, 100 г лешници (половината от тях смлени, другите цели) канела, кафява захар на вкус 1 жълтък разбит с малко прясно мляко за намазване и кафява захар за поръсване.

Тиквата се задушава до готовност, прибавя се захарта, след това канелата и ядките и се сваля от огъня. като позастине леко се прибавя и шоколада начупен на парчета.

Бутер тестото се реже на форми по избор, слага се плънката. След като се запечатат и наредят бутер тиквеничетата се намазват с жълтъка и се поръсват със захар. пекат се до готовност.

0 comments:

Публикуване на коментар