Уелски бисквити
Много ми се хапваше нещо сладичко и попаднах на тази рецепта. Стори ми се много интересна пък и отдавна ми се кипри 100 г мас във фризера и реших да ги опитам.
Продукти: 50 г маргарин, 50 г мас, подправки по избор (аз сложих махлепи, канела, джинджифил и ванилия - около 1 ч.л. общо - малко надвиших от оригиналната рецепта, но обичам да слагам повечко :) ), бакпулвер, 220 г брашно, щипка сол, половин ч.ч. пудра захар, 1 чяйце, 1 пакетче стафиди
мас за намазване на тигана и пудра захар за поръсване.
Замесва се меко тесто от продуктите. Разточва се на кора около 1 см и се режат формички. Сгорещява се мас на тефлонов тиган и се изпържват от едната и от другата страна до зазлатяване. Изваждат се да изстиват върху решетка и след това се поръсват обилно с пудра захар.
изненадващо вкусни станаха, топят се в устата.
0 comments:
Публикуване на коментар