Ароматен тиквеник


Продукти: 1 пакет кори за баница по избор, 1 кг настъргана тиква, 100 г смлени орехи, 100 г цели лешници, 1 кутия локум, няколко лъжици мед (на вкус), 100 г стафиди (тъмни и светли) и 1 пакетче канела, 1 кафена чашка олио

Олиото се загрява и в него се задушава тиквата. Добавят се и останалите съставки като локума се накъсва на дребни парченца и се добавя последен след като сместа е свалена от огъня.

Сместа се разпределя върху кора, навива се на рулце и се сгъва на охлювче. Слага се в намаслена тавичка, процедира се по същия начин и с останалите кори.

Пече се до златисто. Покрива се с пудра захар при желание

0 comments:

Публикуване на коментар