Кюфтета с бял сос / Γιουβαρλάκια αβγολέμονο σούπα


Продукти: 500 г кайма, 1 ч.ч. ориз, чубрица, 1 глава лук, 1 морков, сол на вкус, 1 лимон, 2 яйца

Каймата се смесва с половината ориз и чубрицата, слага се сол ако е необходимо. С влажни ръце се оформят малки кюфтенца. Морковът и лукът се настъргват на едро ренде изсипват се при водата и се оставя да заври. Пускат се кюфтенцата и другият ориз. Оставят се до готовност. Яйцата се разбиват с лимоновият сок от 1 лимон и се прибавят като застройка към супата.

Тези кюфтенца с бял сос за първи път опитах докато бях в Германия при мама и Пасхалис я прави така и мога да кажа, че са най-вкусните кюфтета в бял сос които съм яла. Ориза който се одбавя допълнително към бульона прави манджичката една хубава и гъста.

0 comments:

Публикуване на коментар