Основно тесто за коледни сладки


Рецептата е от празничния брой на списание "Кулинарен журнал"

Продукти: (За 200 броя)2 ч.ч. меко масло, 1 ч.ч. захар, 1/4 ч.ч. подсладено кондензирано мляко, 1 ч.л. ванилия, 4 ч.ч. брашно, 1/8 ч.л. сол

Маслото се разбива на крем със захарта. Прибавят се кондензираното мляко и ванилията. Смесват се брашното и солта и се прибавят постепенно към мокрите съставки. Разбива се добре.

Тестото се разделя на 5 части. Всяка порция се оформя като руло с дължина 25 см и се увива във фолио.

Охладеното тесто се нарязва на филийки по 1/2 см и се подреждат върху пекарска хартия. отгоре се наръсват със захарни пръчици. Пекат се до леко зачервяване в загрята на 180 фурна.

* Тестото става доста меко и лепкаво и се работи трудно с него по мои наблюдения. Спазих рецептата точно.
** Сладките стават по вкусни след като престоят 2-3 дни в затворена кутия.

0 comments:

Публикуване на коментар