Кекс с червено цвекло




Рецептата е на моят любимец Стелиос Парлиарос ( ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ). Много интересен и вкусен кейк.

Продукти: 250 г захар, 75 г какао, 180 г брашно, 1 пак бакпулвер, 3 г индийско орехче, 4 яйца, 200 мл олио или зехтин, 250 г сварено червено цвекло

Цвеклото се пасира (или се смила в блендер) заедно със захарта. Добавя се олиото и яйцата едно по едно. Прибавят се и сухите съставки. Фурната се загрява на 180 градуса. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка или форма за кекс. пече се 1 час като след около половин час може да се намали фурната на 150

Поръсва се с пудра захар.

Снимките ми са тъмнички, но точно тогава времето беше много мрачно.

0 comments:

Публикуване на коментар