Кокосова Panna Cotta с ягоди и бял шоколад

Рецептата видях в прекрасния блог на Ева Тонева. Тъй като моята сестра днес става на 19 години исках да направя някакъв сладкиш който да хапнем за нейно здраве се спрях на този страхотен крем. Направих съвсем малки промени в рецептата по скоро като добавка.

Честит рожден ден, Тити! :)



Продукти: 400 мл кокосово мляко, 400 мл сладкарска сметана, 120 г захар, 100 г бял шоколад, 1 пак желатин (10г.), 1 пак. ванилена захар или ванилия

за заливката: 200 г замразени ягоди, 1 к.ч. захар, сокът от половин лимон



Желатина се накисва с 2-3 с.л. вода. Аз всъщност използвах течността от кокосовото мляко тъй като моето се беше стегнало и залях желатина с 3 с.л. от тази кокосова течност.

В тенджерка се загряват до кипване сметаната, кокосовото мляко, захарта, ванилията. Добавя се желатина и се разбърква непрекъснато докато се разтвори напълно. След това се добавя натрошения бял шоколад и отново се разбърква до пълното му разтапяне. В купички се насипва сместа и се охлажда няколко часа.

В тиганче се слагат нарязаните на четвъртинки ягоди, сокът от лимона и захарта и се оставят да покипят 5 минути. Когато сместа се охлади се разпределя върху крема.




Много ароматен крем :) Ще го направя пак!

0 comments:

Публикуване на коментар