Доматена крем супа

Рецептата е от предпоследния брой на GoodFood. Съвсем малка промяна имам от оригиналната рецепта защото нямах чесново масло и сложих повече сметана. И не направих питката към рецептата :)



Продукти: 1 глава лук, 1 морков, 3 скилидки чесън, зехтин, 2 консерви по 400 г. белени домати, щипка захар, сол на вкус, 200 мл. сметана, 1 ч.л. сух риган

Нарязаните лук, чесън и морков се задушават в зехтина, добавят се доматите, сух риган и сол на вкус. Оставя се да къкри 20тина минути и се прибавя сметаната. Пасира се добавя се захарта и се връща на огъня. Добавя се малко вода колкото да стане с нормална консистенция на крем супа и се оставя да покъкри на бавен огън още малко.

0 comments:

Публикуване на коментар